Mænd med diabetes

Frank Aalestrup har kendt sin kone i over 30 år og været lykkelig gift i mere end 20. De har tre skønne børn sammen, bor sammen mellem Aarhus og Silkeborg, og er hinandens bedste venner. Og alligevel er der noget der mangler. Sex.

Problemer med rejsningen

For 17 år siden fik Frank konstateret type 2-diabetes, og få år senere, begyndte han at få rejsningsproblemer. Det bragte langsomt men sikkert sexlivet til et komplet stop, fortæller Frank. ”Det startede ud med, at jeg måtte arbejde lidt mere for sagen. Med tiden blev det så sværere og sværere at opretholde rejsningen, indtil jeg til sidst slet ikke kunne få en reaktion på nederste hylde. I starten kigger man jo ikke indad, jeg tænkte bare, at jeg måske ikke lige var i stødet. Det var først senere det gik op for mig, at det havde relation til min diabetes”, husker Frank.

Mavepuster til mandigheden

Den manglende potens har bestemt været en mavepuster for Frank, der aldrig tidligere havde haft problemer i soveværelset. ”Det var da et hårdt slag at tage på sin mandighed. For mig er mandighed, at bestige en kvinde. At ordne hende på god gammeldags manér. Det kunne jeg pludselig ikke, så jeg gjorde i stedet alt for at undgå situationer, der kunne føre til intimitet i sengen. Jeg forsøgte mig endda i to ombæringer med potenspiller, men ingen af dem gav resultat i første forsøg, og så skrottede jeg dem”, fortæller han.

Mod på sexlivet

Tanken om at opsøge professionel hjælp lå ligeledes meget fjernt for den 54-årige. ”Jeg spurgte jo ikke efter hjælp, det var emnet alt for privat til. Det var mit eget problem, og det skulle min læge eller diabetesforeningen da ikke blandes ind i”, fortæller han. For nylig er han imidlertid kommet på andre tanker. Siden de fejlslagne potenspiller er der kommet mange nye løsninger på markedet, og det har givet Frank håbet tilbage om, at der stadig kan være et sexliv efter potensproblemerne. ”Jeg har endelig fået indviet min læge i mit problem, og har så småt kigget på en række nye medicinske præparater. Så nu er der måske endelig lidt håb forude”.